• Din portofoliul nostru de inchirieri masini fiecare piesa poate fi considerata o oferta speciala deoarece toate masinile noastre dispun de cateva caracteristici avantajoase. Astfel unele au un consum extrem de redus cum ar fi de exemplu Chevrolet Spark sau Citroen C1 iar altele sunt extrem de elegante si practice cum ar fi de exemplu Renault Fluence sau Skoda Octavia. Dar ca sa puteti alege cea mai potrivita masina pentru nevoile dumneavoastra va invitam sa consultati intreaga noastra flota de masini de inchiriat.

Oferte Speciale
Joi 18 Iul 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
DeliciousDiggFacebookGoogle BookmarksStumbleuponTechnoratiTwitterLinkedIn

Conditii de indeplinit pentru a putea accesa un serviciu de inchiriere masini

Conditii de indeplinit pentru a putea accesa un serviciu de inchiriere masini

Va prezentam in cele ce urmeaza termenii si conditiile prestabilite pe care orice persoana trebuie sa le indeplineasca pentru a putea accesa un serviciu de inchiriere masini in Romania.

Varsta minima pentru a inchiria o masina in Romania este de 21 de ani. Deoarece varsta minima legala la care o persoana poate sa detina un permis de conducere de categoria B este de 18 ani, iar pentru a incheia un contract de inchiriere masini pentru un autovehicul firmele de inchiriere masini impun ca permisul sa aibe o vechime de minim 12 luni, s-a ajuns la reglementarea acestei varste necesare pentru a fi eligibil. In alte state, acest prag minim se ridica pana la 25 de ani, insa persoanele ce au intre 21 si 24 de ani achita o taxa suplimentara.

Pe langa permisul de conducere valabil, mai trebuie sa prezentati si un buletin sau o carte de identitate valabila. In cazul in care sunteti din afara tarii si doriti sa inchiriati o masina pe perioada sederii, puteti prezenta firmei de inchiriere masini un pasaport valabil.

Durata inchirierii unei masini variaza de la cateva ore la cate zile si chiar saptamani. In Romania, durata minima pentru care puteti inchiria o masina este de 48 de ore, deci 2 zile. Costul inchirierii este negociat direct cu firma de inchiriere masini, stipulata in contractul de inchiriere masini. Tot in contractul de inchiriere masini sunt mentionate drepturile si obligatiile clientului pe perioada detinerii masinii, astfel, din momentul intrarii in vigoare a contractului, clientul raspunde de integritatea masinii, orice dauna adusa acesteia fiind suportata de catre client. Clientul se angajeaza sa nu incarce masina peste gabaritul ce-l poate suporta, sa nu tracteze alte masini, remorci sau rulote, sa nu transporte persoane sau obiecte in scopuri oneroase, sa securizeze masina de fiecare data cand se indeparteaza de aceasta. Practic, clientul are obligatia de a trata masina ca pe un bun propriu pe perioada inchirierii si sa raspunda corespunzator de aceasta.

Orice persoana care ar urma sa conduca masina inchiriata, alta decat persoana stipulata in contract, trebuie mentionata in contractul de inchiriere masini, sa fie prezent in momentul semnarii acestuia si sa prezinte, asemenea contractantului, un permis valabil eliberat de cel putin 12 luni si un act de identitate in vigoare. Persoana careia i-a fost inchiriata masina va raspunde de orice dauna provocata masinii de catre alt sofer sau pasager al masinii. Masina trebuie returnata exact la data inscrisa in contractul de inchiriere masini. In caz de intarziere, se va aplica o taxa suplimentara pentru fiecare zi. Masina trebuie predata in aceleasi conditii in care a fost livrata, anume, neafectata din punct de vedere tehnic, sa nu prezinte nici o dauna la exterior si sa aibe rezervorul plin, asemenea momentului cand masina a fost livrata.

Acestea sunt reglementarile generale cu privire la termenii si conditiile pe care trebuie sa le indepliniti atunci cand doriti sa inchiriati o masina. Pe langa aceste reglementari generale, fiecare firma de inchiriere masini are propriile sale reglementari pe care urmeaz sa le discutati la momentul negocierii.

Blog - Inchirieri masini, Romania.

Oferta Lunii

Masini de Inchiriat

Kia Ceed                               Incepand cu 22€/zi

Renault Fluence                           Incepand cu 25€/zi

Chevrolet Aveo                           Incepand cu 21€/zi

Skoda Fabia                               Incepand cu 20€/zi